Lichaam

Home >> Thema's >> Lichaam

Dit deel van de website gaat over het lichaam. Hoe je lichaam verandert als je volwassen wordt. En ook hoe je je lichaam goed verzorgt en jezelf mooi maakt.

Inleiding lichaam

Het lichaam van een mens is prachtig. Het is zacht en warm, we kunnen er mee praten, horen, zien en voelen en het groeit nog ook! We gebruiken het om na te denken, mee te werken, anderen lief te hebben en te troosten, om van te genieten en om ons voort te planten.

Eigenlijk hebben we twee verschillende lichamen. Eentje met kleren aan en eentje bloot. ‘s Ochtends als we opstaan wassen we ons, trekken we schone kleren aan en maken we ons mooi. Dat doen we om er netjes en leuk uit te zien omdat we andere mensen ontmoeten. Ons blote lichaam bewaren we voor onszelf en voor onze relatie. Om van te genieten en ons voort te planten. 

Door er schoon en leuk uit te zien maken we makkelijker contact met anderen. En contact is het begin van vriendschap en een relatie! Wil je meer weten over het lichaam? Klik op een van de tekeningen hieronder. Klik op de knop ‘volgende’ voor meer onderwerpen.

Vorige Volgende

Hulp bij deze website

Als je op het huisje klikt, ga je altijd weer terug naar de startpagina.

Als je op de A klikt, vergroot je alle letters in de website.

Als je op het luidsprekertje naast een tekst klikt, wordt deze tekst voorgelezen.

Als je hier een woord intikt, kan je de hele website doorzoeken.