Seksualiteit - Persoonlijke verhalen

Het verhaal van Hanneke

Blijven luisteren naar mijn lichaam is belangrijk. Soms ga ik te ver met dingen doen en dan luister ik niet goed naar mijn lichaam. Je moet ook luisteren naar je handicap.

Het verhaal van Greta

Er zijn mensen die van alles veranderen aan hun lichaam. Hoe je er uit ziet is niet belangrijk, het gaat er om wie je van binnen bent. Ik ben tevreden met alle soorten en maten, dus mannen, maak je niet druk.

Het verhaal van Steffie

Gelukkig was mijn eerste keer met iemand die ik al drie jaar kende. Dat was iemand die ik kon vertrouwen. Het is ook belangrijk dat iemand je neemt zoals je bent, en dat je tevreden bent over jezelf. Dan is seks ook veel fijner.

Het verhaal van Marga

Praten over seksualiteit vind ik ongemakkelijk. Er is een groot verschil tussen man en vrouw. Ik heb verdriet over mijn eerste keer, omdat ik ongewenste intimiteiten heb ervaren. Dat was heel moeilijk, ik ben nog een beetje bang. Ik moet er op vertrouwen dat het nooit meer gebeurd.

Het verhaal van Fransje

Ik ken iemand die voor de koffie komt en dan altijd seks wil, ook als je dat niet wilt. Nu komt hij er niet meer in. Ik wil niks meer moeten, ik wil respect krijgen. Niks meer doen wat ik niet wil. Maar er worden veel meer mensen misbruikt, dan je denkt. Daarom zijn veel mensen ook zo emotioneel over seksualiteit. Vroeger waren veel mensen met een beperking helaas niet weerbaar, dat moet geleerd worden.

Het verhaal van Martin

Vaak zeggen ze dat de man alleen maar seks wil, maar bij mij was het andersom. Zij wilde altijd seks. Dat was vervelend want als ik geen zin had, dan moest ik toch. In het begin deed ik wel mee, want je bent bang dat de relatie kapot gaat. Nu zou ik zeggen, ‘Ja doei, speel maar met jezelf, ik ga naar huis!’

Het verhaal van Gerrie

Seks is lekker met de juiste partner. Samen knuffelen en vrijen. Seks is niet alleen de daad maar veel meer. Veel mannen denken dat seks alleen maar neuken is. Ze denken er alleen maar aan om hun eigen kwakkie kwijt te kunnen, maar de vrouw wil ook wel genieten en haar hoogtepunt bereiken.

Het verhaal van Marieke

Trouw is belangrijk voor een partner. Hij is voor mij ook de enige waar ik intiem mee ben. Ik hoop niet dat hij stiekem achter mijn rug om seks bij andere vrouwen gaat zoeken. Dat was met mijn vorige vriend. Die zei achteraf dat ik bepaalde seksuele handelingen niet goed deed. Dat zei hij achteraf, toen had ik er niets meer aan. Hij had het eerder moeten zeggen.

Het verhaal van Huub

Als man kan je jezelf ook strelen en je eigen lichaam onderzoeken. Want een man kan ook van zichzelf houden als hij geen vriendin heeft. Als ik dan in de spiegel kijk, dan ben ik een gelukkig mens. Je moet op onderzoek uitgaan bij jezelf hoe je er uitziet en hoe het voelt. Dat moet je zelf ontdekken. Want dat spelen geeft een heel lekker gevoel!

Het verhaal van Cor

Seks kan leuk zijn en niet leuk zijn. Als je geen zin hebt en het met tegenzin doet, dan is het niet leuk om seks te hebben. Als ik zin heb, maar mijn vriendin niet, dan doe ik het gewoon niet. Want dan is het niet leuk. Dan geniet je er niet van.

Het verhaal van Henk

Vroeger in het zwembad zat ik te dollen met de meisjes. Ik was iemand die alles wilde onderzoeken. Je kreeg thuis nooit te horen wat seks is. Dat was in die tijd taboe. Dus ging ik het zelf onderzoeken. Het is toch goed dat je jezelf kunt zijn! Een vrouw is anders dan een man en dat vind ik leuk om te zien.

Het verhaal van Frits

Als je een goede relatie hebt, dan kan je heel erg genieten van seks. Dat maakt het leuk. Dan geniet je gewoon als je het allebei leuk en gezellig vind. Dan heb je er allebei plezier van. En als de ander geen zin heeft, dan kan je altijd met jezelf spelen.

Hulp bij deze website

Als je op het huisje klikt, ga je altijd weer terug naar de startpagina.

Als je op de A klikt, vergroot je alle letters in de website.

Als je op het luidsprekertje naast een tekst klikt, wordt deze tekst voorgelezen.

Als je hier een woord intikt, kan je de hele website doorzoeken.