Lichaam - Persoonlijke verhalen

Het verhaal van Brigit

Ik wil graag gezond blijven. Daar hoort ook lichaamsverzorging bij. Het is ook voor jezelf belangrijk om er goed uit te zien. Ik ben tevreden met mijn lichaam maar zou wel graag kleinere oren willen.

Het verhaal van Tara

Ieder lichaam is mooi op zijn eigen manier. Ik ben blij met mijn lichaam , het heeft mooie rondingen en een kleurtje. Soms heb je een lichaam met een kleurtje, dat maakt het ook weer mooier. Ieder lijf heeft zijn eigen schoonheid.

Het verhaal van Trudie

Soms zou je wel een paar pontjes minder willen wezen, of je borsten zijn te groot. Maar vrouwen moeten niet denken dat mannen alleen op slanke vrouwen vallen. Mannen vinden het ook fijn als ze iets vast kunnen houden.

Het verhaal van Trudie

Het eigen lichaam daar ben je zelf de baas over. Daarom is het ook je eigen verantwoordelijkheid om te zorgen voor de hygiëne. En te zorgen dat je gezond blijft. Het is belangrijk dat je je lichaam probeert te accepteren zoals het is.

Het verhaal van Maria

Mijn partner wordt wel snel oud, ik vind dat het zo snel gaat. Ze moet beter op haar houding letten, ze moeten oefenen, zorgen dat haar lichaam recht blijft.

Het verhaal van Maria

Ik ben wel tevreden met mijn lichaam, er is nog niks aan de hand. Het is belangrijk om gezond te blijven. Ik zou alleen nog wat buikvet kwijt willen. Ik doe nu mee aan een progamma. Dat heet ‘samen sterk door dik en dun’. Dan leer je met een hele groep ook om gezond te eten en te sporten.

Het verhaal van Gijs

Ik ben gevoelig. Muziek kan erg veel losmaken. Daar kan ik dan om huilen. Dat het heel hard bij me naar binnen komt. Of omdat iemand heel goed kan zingen. Of omdat ik aan een bepaalde gebeurtenis moet denken bij die muziek. Het is heel mooi dat muziek dat kan doen, vind ik.

Het verhaal van Philip

Ik ben tevreden met mezelf hoe ik nu ben. Ik ben gewoon blij met mezelf. Omdat ik nu een gelukkig mens ben. Ik kijk ook weleens naar mezelf in de spiegel. Wat ik zie, daar ben ik gelukkig mee!

Het verhaal van Pierre

Ik heb wel eens van die dagen dat ik zit opgesloten in mijn lichaam. Dan word ik doodziek dat ik altijd om hulp moet vragen. En altijd moet wachten. Daar word ik weleens niet goed van. Maar ja, dat hoort er bij als je in een rolstoel zit. Toch hoop ik dat ik zo min mogelijk verdrietig en teleurgesteld zal raken in mijn leven. Maar ja, dat zal wel moeilijk zijn.

Het verhaal van Piet

Ik ben heel tevreden over mijn lichaam. Ik kan er toch niks anders van maken. Ik vind dat ik mooie blauwe ogen heb. Dat heeft niet iedereen, daarom vind ik het mooi. Mensen vragen wel eens of ik zou willen lopen. Eigenlijk niet meer, want ik ben al tevreden zoals ik ben. Vanaf mijn geboorte ben ik zo. Je kunt zeggen dat ik geboren ben in een rolstoel.

Het verhaal van Theo

Ik kijk altijd naar mezelf in de spiegel, daar word ik blij van. Ik zie er heel leuk uit. Ik denk er niet over na dat ik een beperking heb en in een rolstoel zit, ik denk als een gewoon mens die kan lopen. Mijn beperking is maar de buitenkant, je moet kijken wat er achter zit, dat is belangrijk. Met dit lichaam kan ik heel gelukkig zijn, want het geluk zit in mezelf!

Het verhaal van Sjaak

Ik ben tevreden met mijn lichaam, zoals ik er ben. Een hoop mensen zijn niet tevreden. Ik zeg: ‘Wees blij dat god je heeft geschapen en dat je je eigen lichaam nog hebt’. Ik ben er tevreden mee, er hoeft helemaal niks aan gedaan te worden. Je moet niet denken dat je lelijk bent, dat is helemaal niet nodig!

Hulp bij deze website

Als je op het huisje klikt, ga je altijd weer terug naar de startpagina.

Als je op de A klikt, vergroot je alle letters in de website.

Als je op het luidsprekertje naast een tekst klikt, wordt deze tekst voorgelezen.

Als je hier een woord intikt, kan je de hele website doorzoeken.